Златните момичета се разплакаха

1

Героините от ансамбъла на България изиграха двете най-тежки съчетания в живота си.

Държаха се по време на тях, а след изпълненията си позволиха да се разплачат. Защото играха за една от тях - за приятелката им Цветелина Стоянова.

Златните момичета този път не играха за задължителен медал. Целта им на европейското първенство по художествена гимнастика в Израел бе да отправят молитвите си към Цвети Стоянова, за чийто живот се борят лекарите в София, пише България Днес.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова завършиха на пето място в многобоя. Пето място, което блести!

Класираха се и на двата финала в неделя - на 5 ленти и на бухалки и обръчи.

А всичко започна още по-смущаващо, което само позволи на момичетата да покажат характера си. Заради Цвети. За първото съчетание на нашите с 3 чифта бухалки и два обръча организаторите сбъркаха музиката.

Това наложи българките да излязат извън подиума и да се върнат на него, след като организаторите бяха готови с правилната след гафа си. Имаше и втори гаф, който направи и последвалите сълзи в очите на момичетата ни златни - при излизането на графиката за стартовите състави вместо Цветелина Найденова бяха изписали Цветелина Стоянова...

Но така или иначе и Цвети Стоянова игра на европейското, защото беше част от мислите на всяка от националките...

След връщането си за първото съчетание българските грации показаха желязна психика - играха без видими грешки и получиха оценка 18,000, с която завършиха на 4-о място на обръчи и бухалки. Първи бяха рускините пред Израел и Беларус с равни точки.

На 5 ленти българските момичета бяха оценени с пети резултат. Но на всички беше ясно, че в този ден те няма да играят с познатото на целия свят настроение, а само с познатия характер. Заради Цвети Стоянова.

Оценката от 17,850 за съчетанието с пет ленти позволи на италианките да минат пред нас в многобоя. Шампион е Русия, сребърните медали са за ансамбъла на Беларус, а бронзът отиде при домакините от Израел.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари