Златан Ванев: Болка ми е, че русенци печелят медали за Бургас

0
Трикратният световен шампион по вдигане на тежести от години работи като треньор в русенското спортно училище
Трикратният световен шампион по вдигане на тежести от години работи като треньор в русенското спортно училище Снимка: Ройтерс

Трикратният световен шампион по вдигане на тежести Златан Ванев от години работи като треньор в русенското спортно училище.

Клубът му обаче е без лиценз и по тази причина неговите възпитаници се състезават за бургаския „Георги Марков“, пише Вестник Утро.

Златане, докъде стигна борбата за получаване на въпросния лиценз?

Няма да се предам, въпреки че отговорът на федерацията не е променен - понеже на територията на Русе имало вече един клуб, нямало как да се даде път на друг. Това е абсурд! Не виждам с какво една спортна структура може да пречи на втора. 

С колко състезатели работиш?

С 32. Ние сме, ако не се лъжа, единственото звено в Спортното училище, което има два треньорски щата - аз и младия състезател Румян Пеловски, който вече е мой помощник. През тази година синът ми Симеон ще завърши училището и може би също ще ми помага. Деца има! Жалкото е, че тези деца тренират в Русе, а печелят медали за бургаски клуб. През миналата година щангистите, с които работя в училището, донесоха на „Георги Марков“ 126 медала от държавни първенства. Спечелихме и 4 отборни купи. По отличия клубът е на второ място в България. Представяте ли си картинка, ако след време наши щангисти спечелят медали на големи първенства - ще тренират в Русе, ще вдигат за България, а ще бъдат наградени по заслуги, да речем, от бургаския кмет. Това е аномалия!

Надяваш ли се на някаква промяна?

Разбира се, само че ако трябва да бъда откровен, едва ли ще е скоро. Най-вероятно и през тази година ще бъдем принудени да печелим червени точки за клуб „Георги Марков“. Все пак трудът на децата трябва да се види, а това може да стане факт само през участие за бургазлии. Тъжно, но това е картинката.

Накъде вървят световните щанги?

Няма кой да спре азиатците. Особено в леките категории са железни. 

Източник: Вестник Утро
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари