Зимата скова Балканите

0
От събота сутринта температурите в Гърция се понижиха с около 10 градуса, като на места са под нулата
От събота сутринта температурите в Гърция се понижиха с около 10 градуса, като на места са под нулата

От събота сутринта температурите в Гърция се понижиха с около 10 градуса, като на места са под нулата

Сняг вали по високите места, като в обедните часове снеговалежи ще засегнат цялата страна, дори и по островите, съобщават от Гражданска защита. В Северна Гърция повечето от пътищата са заледени, изискването за вериги е за всички автомобили. На островите по високите части вече снежната покривка достигна 10 сантиметра, предаде БГНЕС.

До обяд фериботите се движат по разписание, но в ранните следобедни часове ще се издаде ново предупреждение и има вероятност част от фериботите да бъдат спрени до отминаване на бурята. Силни ветрове духат както в Йонийско море, така и в Средиземно море, съобщават транспортните компании.

Букурещ осъмна покрит със сняг. В 9 ч. сутринта термометрите в Букурещ показваха минус 1 градуса, с десетина градуса по-малко от петък. Очаква се до края на деня снежната покривка да достигне 18-20 см.

За момента в града няма блокирани пътища. Тъй като вали силно, ще изчакаме да спре и тогава снегопочистващите машини ще минат по всички главни и второстепенни улици”, съобщи префектът на румънската столица Рареш Хопинка, цитиран в местни медии. Няма отменени полети на столичните летища, но са възможни закъснения.

В по-голямата част от РС Македония вали сняг, като в западната част на страната има по-големи снегонавявания. Очаква се валежите да продължат и през следващите дни, придружени с вятър.

Очаква се в южните и централните части на Сърбия да паднат от 5 до 15 сантиметра сняг, а в планините дори над 20 сантиметра. В Белград се очаква по-малка снежна покривка в ниските части на града, докато във високите части може да се натрупа около 5 сантиметра сняг. Служите почистваха голяма част от пътищата, покрити със сняг.

Снежна буря, но с по-голяма интензивност, засегна и Хърватия, където дървета паднаха върху улици, паркинги, върху автомобили и фасади

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари