Зимата пак настъпи

0
Зимата пак настъпи
Снимка: marica.bg

Зимата отново настъпи, макар че след три дни е Цветница. Студен фронт удари страната още снощи, температурите паднаха рязко, а в някои райони заваля и сняг. Снежинки падат в Тетевен, във Вакарел, 5 сантиметра сняг натрупа и на Пампорово.

По високите части на планините температурите са минусови, както през зимата. Според прогнозата на синоптиците днес ще бъде облачно и с валежи от дъжд. Повече ще вали в Централна България, а около и след обяд и на места в Източна България.

През втората половина от деня над западните райони облачността временно ще се разкъса.

Въпреки, че заваля на Пампорово, условията не са подходящи за зимни спортове и туризъм предупреждават от Планинската контролно спасителна служба. Лифтовете, обаче, работят, а отворени са и пистите - „Снежанка" - 1, 2, 6, 10 и 13. През изминалото денонощие в службата не са постъпвали сигнали за инциденти с турист. В Смолян вали силен дъжд с гръмотевици, а в Райково рано сутринта падна и градушка.

В Русе утре и дори вдругиден ще продължи да вали, като очакваните максимални температури в утрешния петък са едва 13 градуса. В събота те ще достигнат 17, а в следващите дни ще се покачат още.

Очаква се преваляванията да спрат в неделя, а понеделника да посрещнем със слънце и максимална температура от 20 градуса.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари