Журналистката Искра Ангелова: Защо системата ни не се подготви за тази вълна?

0
Разбрах, че съм с коронавирус, когато си загубих обонянието
Разбрах, че съм с коронавирус, когато си загубих обонянието Снимка: БНТ

Разбрах, че съм с коронавирус, когато си изгубих обонянието

Това разказа пред БНР“ журналистката Искра Ангелова

В тази ситуация, в която си болен от нещо, за което светът не знае много, чувството ми за гняв се засили. Но после, когато започнеш да се оправяш, виждаш, че не е толкова страшно“.

„Аз си правех дневник – онлайн формат – „Лексиконът на Искра“ – интервюта с известни музиканти как се справят при първата вълна на коронавируса. Тогава още имахме сякаш свобода на избора. Но днес, когато всички щъкаме нагоре- надолу, а заразените са толкова много, продължава да има хора, които вярват във конспиративните теории за коронавируса?

В момента се лекуваме помежду си, четем от Фейсбук, защото не е сигурно има ли места в болниците? Защо системата не се подготви за тази втора вълна? Колко пари влязоха в държавата за това заболяване и къде отидоха те?“ . Това пита Ангелова.

Тя разказа, че от нейният личен опит това , че се предпазваш лично, не означава, че ти няма да се заразиш.

У нас още не са затворени градините и училищата, защото властта се страхува от бунтове преди изборите.

Аз разбрах, че съм с коронавирус, когато си загубих обонянието. Това е един от основните симптоми. Ти нямаш хрема, но си загубил обонянието си. Личният ми лекар е страхотен – д-р Галя Костадинова и на детето ми – д-р Захаринка Гочева, казвам им имената, защото страхотни! Те бяха денонощно на линия за нас“, посочи още Ангелова.

Според нея, когато се жертват животи, не може да се навикват лекарите по какъвто и да е било повод. 

"Това са светци, лекарите, които сега лекуват. Защото очевидно се е сринала цялата здравна система и ние разчитаме на личната отговорност на лекарите и на тяхната обич към пациентите.

Ангелова посочи, че на 7-ия ден си е направила PCR тест. Кръвният тест не показва нищо, по думите им - само дали преди време си преболедувал. Ангелова посочи, че ако личният лекар ви препоръча антибиотик, да си го вземате, като според нея антистенокардинът също много помага.

/p>

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари