Журналисти: Този меморандум е връх на политическото нахалство

0
В момента ПП-ДБ са в изключително слаба позиция, обясни Валя Войкова
В момента ПП-ДБ са в изключително слаба позиция, обясни Валя Войкова Снимка: bTV / стоп кадър

В момента ПП-ДБ са в изключително слаба позиция, обясни Валя Войкова

Как се развиват отношенията между партньорите в правителството, което ни управлява? Помагат ли грубите реплики, които се разменят в парламента? Тези въпроси коментираха в предаването „Тази сутрин“ по bTV журналистите Валерия Велева, Валя Войкова и Велислава Попова.

Има няколко интересни връзки. Слушайки Делян Пеевски разбирам, че битката е за прокуратурата и КПКОНПИ. Големият проблем възникна от този меморандум и от разпределението на регулаторите. Ние за тези регулатори и за влиянието им при взимането на важни решения говорим от години. За самата прокуратура, како и за КПКОНПИ – също“, каза Велислава Попова.

Тя коментира и вчерашното изслушване в комисията за Нотариуса. „Най-лошото е, че тези хора не са корумпирани, те са държани с компромати. Това е много страшно“, допълни тя.

Това, което се случва в съдебната система и което се разкрива сега е нещо ужасяващо. Ние всички сме ужасени. Цялото общество е взривено. Всичко това няма начин да не стигне до политическите кръгове и то стига. Факт е, че всичко това се развива на парламентарния терен, означава, че то ще стигне до политиците“, коментира и Валерия Велева.

Според нея представянето на този спорен меморандум две седмици преди ротацията е било голяма грешка. Тя припомни също така, че смяната във властта „трябва да се случи по онова споразумение, което е подписано преди девет месеца“.

Валерия Велева коментира също така, че „на ДПС му е отредено да влезе през друга врата и това е обидно“, защото техните гласове са били удобни на ПП и ДБ при разглеждането на промените в Конституцията на България, но сега се превръщат в неудобни.

Истината е, че този меморандум е връх на политическото нахалство – аз така бих го определила. Лошото е, че не зная дали ПП го осъзнават. Няма значение дали ще се случи ротацията или ще отидем на избори. В момента ПП-ДБ са в изключително слаба позиция“, обясни Валя Войкова.

Тя припомни, че тази сглобка се случи заради приоритетите, които си поставиха – като Шенген и еврозоната. Според нея обаче поставянето на допълнителни условия показна само едно – „преяждането с власт от страна на ПП и ДБ“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Анчо
    Имам чувство,че както е пълно с "гнили ябълки"в правосъдието,така стоят нещата и в журналистиката.
  • 5
    1
    Читател
    ВВВ-Валерия,Валя,Велислава,имате сравнително добра визия, интелигентни жени сте,но съдържанието на казаното от вас,е толкова елементарно и тенденциозно, нещо което може да се забележи и от неук човек.Бяхте едно трио,което което се е разходило до най гледаната ни телевизия БТВ и до там.Никой не ви взема на сериозно, защото имам чувството, че сте тръгнали от един адрес.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари