Журналист: Шумът около хеликоптера съвпадна с прекратената процедура по наемане на въздушни линейки

0
Пилотът на летателната машина не е бил длъжен да пуска полетен план
Пилотът на летателната машина не е бил длъжен да пуска полетен план Видео: NOVA

Пилотът на летателната машина не е бил длъжен да пуска полетен план

Шумът около прелетелия хеликоптер на плаж „Градина” съвпада с прекратяването на процедурата по наемане на медицински вертолети. Това заяви по NOVA журналистът от списание „Клуб КрилеДимитър Ставрев.

Министър Гвоздейков заяви, че такъв договор няма. Малко е странно, тъй като първата въздушна линейка трябваше да дойде другата седмица. Чух някакъв аргумент, че наземната структура не е готова. Сигурен, че, ако се видим на 30 декември, тя пак няма да е готова при този орязан бюджет”, обясни Ставрев.

И поясни, че в случая пилотът на летателната машина не е бил длъжен да пуска полетен план. Бил е обаче задължен да уведоми, че ще лети в дадената зона.

„Доколкото разбрах пилотът е със солиден опит, наясно е с процедурите в авиацията”, каза още журналистът. Според него в ГВА е трябвало да знаят, че от фирмата са правили и преди подобни полети.

Не искам да забивам пирон в ковчега на г-н Щерионов . Там проблемите са много отдавна и са много комплексни – подбор на кадри, кариерното им развитие. Публична тайна е че в България под 3000 метра няма радаропокритие. Има само в района на летища”, коментира още Ставрев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Indianec v BG
    На въпрос в предаването "Защо, г-н министър?": Защо хеликоптерите не трябва да летят под 300 метра?, министърът отговаря: Защото така е записано в закона. То бива тъпоумни министри, ама сегашното просто не се търпи. Хау!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари