Жозеп Борел: Европейците сме заобиколени от джунгла

0
Анексията прави много труден, почти невъзможен краят на войната, добави ръководителят на европейската дипломация
Анексията прави много труден, почти невъзможен краят на войната, добави ръководителят на европейската дипломация Снимка: АП

Обявеното от Москва анексиране на четири окупирани украински територии прави почти невъзможен края на войната в Украйна

Това заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, цитиран от Франс прес и БТА.

Анексията на Донбас, Запорожка и Херсонска област, обявена вчера от руския президент Владимир Путин, прави "много по-труден, почти невъзможен, краят на войната", каза Борел пред испанска телевизия. "Русия е на път да загуби войната", добави той. "Тя вече я е загубила в морален и политически план", подчерта ръководителят на европейската дипломация. "Но Украйна все още не е спечелила", отбеляза той на форум в Тоха, Североизточна Испания, на който той защити наложените на Москва европейски санкции и военната помощ за Киев и призова за продължаване на усилията в тази насока.

"Трябва да се справим по-добре", както и "да накараме светът да осъзнае причините и последствията на тази война", призова Борел, като напомни, че Бразилия и Индия се въздържаха от осъждане на руската анексия пред Съвета за сигурност на ООН.

"Европейците са създали "градина", която е "заобиколена от джунгла", добави първият дипломат. "Ако не искаме джунглата да превземе градината, ще трябва да се намесим", предупреди той, като призова за увеличаването на европейския военен арсенал.

"Това не е каприз, това е нещо необходимо, наложително за оцеляването", подчерта Борел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    colibri
    Изказването на Борел е цинично.Когато си изградил ''градината '' на европ. държави с труда,потта и кръвта на "джунглата" -това е нахалство и арогантност. Това ли са ценностите на ЕС и НАТО, Борел?! Това отношение към "джунглата " не се вписва в моите ценности.
  • 1
    1
    Психо
    Създал бил "градина", райската предполагам, щял да се меси, както се намесвахте в джунглата и изтребвахте народи, животни и т.н. Щял да оцелява, като спечели в "морален план" - тоя или не е добре, или супер яко се прави, а може би е изкуфял и психясъл дърт лицемер! 100 % се има за избран, от висш сорт, както се казва!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари