Животновъди изляха 16 тона мляко на пътя Русе - Велико Търново

0
Протестиращите искат оставката на земеделския министър
Протестиращите искат оставката на земеделския министър Видео: Times.bg

Протестиращите искат оставката на земеделския министър

Главен път Русе - Велико Търново е блокиран от протестиращи фермери от 10 до 14:00 часа днес, пише Times.bg. Животновъдите изляха 16 тона прясно мляко от цистерна. Протестиращите са от всички браншове и продължават да искат оставката на земеделския министър. Те заявят, че в меморандума, който пописват днес МЗ с БАК, не е защитен българския интерес, не е решен проблема с украинския внос, няма мерки срещу вноса на зеленчуци и плодове от Турция и Македония, липсват предложения за подобряване на условията по зелената сделка и др.

Движението край Поликраище се осъществява по обходни маршрути.

Утре земеделците ще влязат с трактори и машини в София и ще протестират пред парламента. Очаква се да се включат около 4000-5000 фермери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    3
    Недоумяващ
    Според исканията на протестиращите,не трябва да има внос на зърно,плодове,зеленчуци.Да чакаме ли и винопроизводители и дестилерии да искат забрана на внос на грозде и да блокират пътища?Защо не протестират,че има огромен внос на сухо мляко и палмова мазнина,защо я влагат в производство,а ще ми изливат млякото?
  • 6
    2
    mischi
    Загубите са само техни, видели, че на запад правят така, и ние! Ама на запад тези продукти ги чака правителството, за да ги праща като помощи в разни нуждаещи се региони и получава сериозни затруднения, в България щяха да продадат млякото и да спечелят! Други са ефективните начини за натиск върху властта! Жалко за животинките, които са останали без майчино мляко, за да го разливат някои недоразбрали по пътищата!
  • 7
    1
    Дгд
    На боядисаната вода ли викат мляко
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари