Животът на Тинка и болните й деца се промени напълно

0

Животът на Тинка от Средец, която гледа двете си болни деца с мизерната помощ от 150 лева, се промени напълно.

След публикацията в медиите десетки хора се трогнаха от тежката битка за живот, която води 55-годишната жена, пише "Флагман".

Някои от тях купуваха обувки, осигуряваха дрехи на Тинка и двете й деца – Иван и Стилияна, а трети като млад мъж от Бургас, пожелал да остане анонимен, буквално промени живота на изстрадалата женичка.


На снимката вляво е спалнята, която бе използвана от децата на Тинка. Добрите хора изринаха вчера потрошените мебели, изчистиха стаята и при първа възможност - със затопляне на температурите ще я освежат

Младият бургазлия не желае да разкрива самоличността си, защото вярва във философията, че дарението е личен акт и не е нужно да се изтъква.

С някои от най-близките си приятели и бригада работници вчера той отиде в Средец, за да осигури хранителни продукти, дърва и домакински уреди на Тинка.


Хладилникът на семейството бе препълнен, а освен това се осигуриха хранителни продукти и варива за няколко месеца

За 10 часа те преобърнаха жилището на Тинка, изхвърлиха старите мебели, замени ги с други, преместиха тежките и ненужни вещи, които възрастната жена от години не можеше да свали от 7-ия етаж на панелното си жилище. Поставиха новите уреди, ще монтират до дни и нов бойлер, а при първа възможност – със затопляне на температурите ще освежат и жилището й.

За да изкара спокойна зима закупиха младият бургазлия закупи дърва, както и хранителни запаси за месеци напред. Наред с това целият хладилник бе зареден с най-разнообразни продукти – от месо до шоколад, така, както вероятно Тинка и децата й никога не са го виждала.

Дарителят ще плати осигуровките на Тинка – около 600 лева, за да може тя да отиде на лекар и предприе адекватно лечение.


Това са част от запасите с дърва, предоставени на Тинка

Сред доброволците вчера бяха и две момичета от Бургас, една от тях дойде с малкото си бебе, но се включи и до последно помагаше за преобразяването на жилището на Тинка. Момичетата осигуриха дрехи и обувки за семейството.

Днес ще направят безплатен преглед на Стилияна и ще й назначат лечение.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари