Живакът скача до 35 градуса

0
Най-високи ще са температурите в сърцето на Дунавската равнина
Най-високи ще са температурите в сърцето на Дунавската равнина

Най-високи ще са температурите в сърцето на Дунавската равнина

В следващите дни страната ни ще продължи да е под влияние на средиземноморски въздушни маси. Почивните дни ще са слънчеви, топли и ветровити. В комбинация с липсата на съществени валежи, това е рецепта за бързо разпалване на горски и полски пожари. Опасността е най-голяма за почти цялата Дунавска равнина и в много части на планините.

Жълт код за силен вятър в девет области

Обявен е жълт код за силен вятър в девет области на страната - Враца, Монтана, София, Ловеч, Габрово, София Област, Перник, Кюстендил, Благоевград.

Съботата ще е по-топлият от двата дни, с температури следобед от 29 до 34-35 градуса. Най-високи ще са стойностите в сърцето на Дунавската равнина. Югозападният фьон ще е с осезаемо силни пориви по северните склонове на планините.

В неделя облачността ще е променлива. Не са изключени незначителни локални превалявания в някои западни райони и в Лудогорието. Ще остане ветровито, с дневни температури между 26 и 31 градуса.

Последната пълна седмица на месеца ще остане по-топла от обичайното. Облачността ще е динамична. По-голяма вероятност за валежи има около сряда-четвъртък и след това в самия край на октомври. Те ще са локални, тук-там с гръмотевици и предимно около планините. В последните дни на месеца се очаква и захлаждане с преминаването на студен атмосферен фронт. Ще духа силен северозападен вятър, който ще понижи температурите до обичайните за сезона нива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари