Жива верига: Кого да блокираме по-напред? Монтюпе, Оргахим или Лубрика?

29
Русенци се готвят за жива верига срещу замърсяването на въздуха
Русенци се готвят за жива верига срещу замърсяването на въздуха Снимка: Dunavmost / Архив

Русенци се готвят за жива верига срещу замърсяването на въздуха

Русенци са призовани да се включат в жива верига-блокада срещу замърсяването на въздуха в града. Инициативата е на Владислава Гарвалова, която е организатор и съорганизатор на няколко протеста за чист въздух в Русе.

В публикация в социалната мрежа Гарвалова пише:

"Ясно е, че 12 години ни правят на маймуни.

Аз, която съм организатор и съорганизатор на няколко протеста за чист въздух Ви казвам, че няма смисъл нито от протести, нито от сигнали.

С всяко обгазяване ни казват: "Протестирайте си, пишете си, говорете си, не ни пречите. Защото сме безнаказани! Глобите са малък наем за вашия въздух и този на децата Ви. Ще платите с малко здраве, но пък ние имаме поръчки."

Предлагам Ви жива верига-блокада! Но кого да блокираме по-напред? Монтюпе, Оргахим или Лубрика? Или нехайството на Риосв и Общината?

И как точно да ги блокираме? Нямаме трактори.

Имаме само ръце."

Гарвалова предлага да се блокират предприятията, които са източници на замърсяване, както и институциите, които са отговорни за контрола на замърсяването.

Гражданите на Русе са недоволни от бездействието на РИОСВ и Общината по отношение на проблема с замърсяването на въздуха.

В социалните мрежи се появиха множество коментари в подкрепа на инициативата за жива верига-блокада.

Ето някои от коментарите:

  • "Най-накрая някой, който говори истината! Подкрепям!"
  • "Трябва да се направи нещо! Не можем да продължаваме така!"
  • "Това е единственият начин да ги накараме да се замислят."
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    16
    Фелдшера
    РИОСВ са за пребиване, дране и мазане с катран заради заплахите им тия дни! Протестът трябва да е там заради наглостта и безхаберието им. После обсаждане на предприятията едно по едно и бой с камъни по прозорците.
  • 8
    15
    Бачо
    Аз тръгвам.Само го организирайте. Оповестено с дата час и разрешение. Иначе е незаконно.
  • 8
    14
    Искрена
    Русенската общинска администрация, както и общинските служби за околната среда ОЧЕВАДНО са в много близки взаимоотношения, обвити в дълбока невъзмутимост и съзаклятническо мълчание. От друга страна, ГРАЖДАНСКИТЕ ПРОТЕСТИ ВИНАГИ СА ПО- ДОБРА РЕАКЦИЯ ОТ ОВЧЕДУШИЕТО. БРАВО на инициатора, от нас - масовото участие! Но трябва да ангажираме ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ , както и Европейските институции за околната среда.
  • -6
    13
    Тинка
    Е Стоилов нали махнахте заради въздуха и този сегашния/Пенчо/ ви обеща спасение? А може би сега пак си търсите данни на недоволните граждани да ги впишете в списъците на нова партия? Защото съм то преживавала. от същото.Дано и други да не се излъжат!
  • 8
    12
    Дани
    Община мащеха!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари