Жителка на Херсон: Разпространяват се лъжи за ужаса в града, ситуацията е спокойна

4
Украйна заяви, че нейните сили са завзели райони от Русия в югоизточните области Херсон и Запорожие
Украйна заяви, че нейните сили са завзели райони от Русия в югоизточните области Херсон и Запорожие Снимка: Кадър от Bulgaria ON AIR

Руски обстрел е предизвикал огромен пожар в химически завод в Северодонецк.

Според Киев предприятието се използва като убежище поне на 800 цивилни. А в превзетия от Москва град Херсон десетки вече получиха руски паспорти.

Северодонецк - стратегически важният град вече дни наред е арена на ожесточени бойни действия. Според областния управител бомбардировките от изминалото денонощие са довели до пожар в химически завод, предава Bulgaria ON AIR.

По думите му пламъците са тръгнали след изтичане на десетки тонове масло от повредени радиатори. Той описва ситуацията като трудна, но под контрол.

Украинските власти изчисляват, че около 800 цивилни се крият в подземията на завод "Азот". Но предприятието все още е под украински контрол. Според експерти това може да се превърна в новия "Азовстал".

Тежка е обстановката и в Лисичанск.

И все пак, Украйна заяви, че нейните сили са завзели райони от Русия в югоизточните области Херсон и Запорожие.

Президентът Владимир Зеленски отново поиска повече оръжия, на фона на опасения, че войниците му остават без боеприпаси. По думите му битката в Северодонецк може да диктува изхода от войната в източната част на страната.

В същото време руските окупационни власти в Южна Украйна че са започнали да раздават руски паспорти на местните жители в два града - Херсон и Мелитопол.

"Разпространяват се слухове и лъжи за ужаса в Херсон. Сега ситуацията в града е спокойна", заяви жителка на града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Бекселски
    "Украйна заяви, че нейните сили са завзели райони от Русия в югоизточните области Херсон и Запорожие"...по-голяма глупост скоро не бях чел.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари