Жители на столичен квартал останаха без пряк достъп до домовете си

1
На мястото се изгражда станция на метрото
На мястото се изгражда станция на метрото Видео: NOVA

На мястото се изгражда станция на метрото

Жители на столичния квартал "Овча купел" сигнализират, че достъпът до домовете им е силно затруднен заради изграждаща се станция на метрото. Строителният обект затваря улицата, на която хората живеят. Те са принудени да излизат с автомобилите си, правейки няколко нарушения, включително минаване през трамвайни релси. А настилката, по която шофират, прилича на селски път, казват още потърпевшите.

„Потвърждавам всичко, което гражданите твърдят. Те нямат регламентиран достъп. Като кмет на района много пъти съм подавал сигнали до Столичната община. Това не е проблем, който може да бъде решен само с усилията на района. Ако няма целево финансиране, нищо не може да се случи”, уточни Ангел Стефанов, кмет на район "Овча купел".

„По последна информация има проект за пробив, а процедурата за отчуждаване на над 20 квадратни метра частен имот е започнала”, добави кметът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари