Жители на смолянски села блокираха пътя Смолян - Рудозем

2
Хората протестират срещу от лошото състояние на пътя
Хората протестират срещу от лошото състояние на пътя Снимка: Елена Павлова, bTV

Хората протестират срещу от лошото състояние на пътя

Жители на смолянски села отново блокираха пътя Смолян - Рудозем, на разклона за Смилян заради лошото състояние на третокласния път.

Хора от селата Габрица, Фатово и Полковник Серафимово изразиха недовослтвото си от лошото състояние на пътя с плакати с надписи: "Дупки с кръпки не е път", "Безопасност за всички" и "Няма път, няма такси". Те заявиха, че пътят не е ремонтиран от 40 години и настояха да знаят кога ще се предприемат конкретни действия.

Областният управител Стефан Сабрутев пристигна на място при протестиращите и отбеляза, че е провел среща в Агенция "Пътна инфраструктура" за спешните ремонти на пътищата в региона. За пътя Смолян - Рудозем той обясни, че до края на юни трябва да се избере изпълнител и вече има отворена процедура.

Ако няма жалене на самата процедура, до края на юли трябва да започне самото строителство. Има две условия, за да тръгне ремонта от 1 август - да не се обжалва процедурата и ако има приет бюджет, каза Сарбутев, предава БНР.

Това е поредно недоволство на протестиращите. През 2017 година те изпратиха протестна подписка в Пътната агенция. През 2018-та започна обществена поръчка за изготвяне на проект за основен ремонт на пътя. През 2022-ра от селата отново изпратиха в АПИ подписка, подкрепена от 326 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари