Жители на село Ярджиловци блокираха главния път към Перник

0
Те протестират срещу липсата на канализация в част от селото
Те протестират срещу липсата на канализация в част от селото Видео: bTV

Стотици жители на пернишкото село Ярджиловци блокираха главния път към Перник заради липсата на водопровод, въпреки че за изграждането му са отпуснати над 2 млн. лв.

Част от жителите на Ярджиловци ползват вода от кладенеца, който се пълни от съседния язовир. През 2016 година по европейска програма са отпуснати 2,4 млн. лв. за изграждане на канализация.

Така половината село има питейна вода, а другата – не. Затова и хората решават да излязат на протест. Според кмета Данчо Данаилов проектът е спрян от община Перник и затова само половината село е с канализация, предава bTV.

Винаги ми беше казвано изчакай малко. За да дойде време преди месец да ми каже, че в тая година не влиза в плановете на община Перник, има други приоритети”, казва кметът.

Има втори етап, който е преминал всички процедури и е в ПУДООС, който все още няма финансиране и при първа възможност ще бъде финансиран. Болно ми е от тези лъжи, кмета добре знае за какво става въпрос”, отговори му кметът на Перник Вяра Церовска. Срокът за финансиране на втората част от проекта не е известен.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари