Жители на Израел: Нетаняху носи отговорност, че не предотврати нападението на "Хамас"

0
Осемдесет процента от израелците смятат, че премиерът трябва да поеме отговорност за пропуските в областта на сигурността
Осемдесет процента от израелците смятат, че премиерът трябва да поеме отговорност за пропуските в областта на сигурността Снимка: Benjamin Netanyahu / Facebook

Осемдесет процента от израелците смятат, че премиерът трябва да поеме отговорност за пропуските в областта на сигурността

Повечето израелци смятат, че премиерът Бенямин Нетаняху е отговорен за това, че не е успял да предотврати нападението на Хамас, предаде Ройтерс, като цитира публикувано днес проучване на общественото мнение.

Осемдесет процента от израелците смятат, че Нетаняху трябва да поеме отговорност за пропуските в областта на сигурността, извадени на показ от нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври, показва проучване на в. "Маарив", предаде БТА.

Началникът на генералния щаб на армията, ръководителят на военното разузнаване и ръководителят на разузнавателната служба "Шин Бет" признаха, че техните служби не са успели да предотвратят атаката, при която бяха убити около 1400 израелци в най-смъртоносния ден в 75-годишната история на Израел. Коалиционният партньор на Нетаняху, финансовият министър Бецалел Смотрич също заяви, че държавното ръководство и ръководството на службите за сигурност не са успели да защитят страната, но самият премиер все още не е направил признание за отговорност.

Тази седмица Нетаняху заяви, че има много въпроси относно нападението от 7 октомври и "ще разследваме всичко задълбочено".

Дори сред избирателите на управляващата партия "Ликуд" на Нетаняху 69% смятат, че той трябва да поеме отговорност за случилото се. Премиерът изостава значително от бившия министър на отбраната Бени Ганц, ръководител на опозиционната центристка партия, която се присъедини към правителството на националното единство миналата седмица. 48 процента от анкетираните смятат, че Ганц би бил по-добър премиер, срещу 28% за Нетаняху.

Проучването показва също, че 65% от израелците подкрепят очакваната сухопътна операция на израелските войски в Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари