Жители на блок в Русе протестират заради проблемен строеж

7
Жители на блок в русенския квартал „Цветница“ протестират срещу строителна фирма
Жители на блок в русенския квартал „Цветница“ протестират срещу строителна фирма Видео: БНТ

Жители на блок в русенския квартал „Цветница“ протестират срещу строителна фирма

По думите им инвеститорът решил да свърже близката новопостроена кооперация към трафопоста на петнайсететажния им блок. Той обаче се намира под земята, заради което в момента строителите копаят на метри от блока на хората, предава БНТ.

Новопостроената сграда се очаква да бъде свързана към трафопоста на съседния блок, в който живеят 73 семейства.

"Повечето живущи отидохме на работа във вторник сутринта и като се върнахме следобед, заварихме полуизкопана площта около блока и информационна табела, с която ни информират, че предстои такова нещо. Изчакали са всички законови срокове за оспорване на това решение, без да ни информират за това", казва Радослав Обрешков, жител на блок "Вит".

По думите му най-големият проблем е липсата на информация за строежа.

"Нашият град е пословичен с пропадане на блокове заради ремонти и този проблем е реален, имаме го почти на всяка улица. Нашият блок е построен през 1978 година и сме доста по-близо до Дунав. Паркингът, построен от общината, вече е започнал да пропада. никой не гарантира, че при разбутването на почвата, няма да стане същият проблем и с блока."

Към въпросния 50-годишен трафопост вече са вързани три други блока дали той ще издържи на напрежението.

От фирмата изпълнител обясниха, че земята, която прокопават, е публично-общинска собственост и не е необходимо да уведомяват живущите. От енергото пък уточниха, че всичко, което е прокопано, ще бъде възстановено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    Аз
    Извикайте строителен и ел. инженери, да прегледат проекта!
  • 13
    4
    архитект
    Русе не е идеален като топология, но има и по зле. В.Търново например преди години беше доста зле поради пропадане на главната улица. Но го укрепиха. За всеки проблем си има решение стига да има специалисти и желание.
  • 7
    3
    020202
    какъв "ДОМ" имаш щом го копаят и таксуват ?
  • 32
    2
    До 101001
    Утре като разкопаят твоя дом, рязко ще стане и твой, но и тогава някой ще реагира като теб, докато не дойде проблема и на неговата глава.
  • -30
    1
    101001
    НЕ Е МОЙ ПРОБЛЕМ
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари