Жител на село Самоводене: Живеем в постоянно земетресение и невероятен шум!

0
Тировете влизат в селото с огромна скорост, домовете ни са напукани, оплака се потърпевшият
Тировете влизат в селото с огромна скорост, домовете ни са напукани, оплака се потърпевшият Снимка: Областна администрация - Велико Търново

Тировете влизат в селото с огромна скорост, домовете ни са напукани, оплака се потърпевшият

Поредна жалба на жител на Самоводене стана повод областният управител Ивайло Здравков да свика заседание, в което участваха директорът на Областно пътно управление инж. Венцислав Ангелов, представители на Община Велико Търново и ОД на МВР.

В жалбата си до областния управител Марияна Колева посочва, че ул. „Полтава“, от към входа за Велико Търново, е част от главен, републикански и международен път и е обект на засилен трафик. През нея минават леко и тежкотоварни автомобили, които не се съобразяват със скоростните ограничения и провокират много високи нива на шума.

Домовете ни са напукани, живеем в постоянно земетресение и невероятен шум, тировете влизат в селото с огромна скорост и за тях не важат ограничения и знаци“, се казва още в сигнала.

На заседанието стана ясно, че има вариант да бъдат предприети няколко конкретни мерки и то след като в Самоводене бяха направени три легнали полицая, съобщиха от Областна администрация - Велико Търново.

Преди да се пристъпи към реализация им обаче, мерките ще бъдат коментирани с жители на Самоводене, жалбоподателя и кмета на селото. По инициатива на областния управител такава среща ще се проведе на 9 ноември тази година в Областна администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Жител на Русе
    А Бенчо тъпака какво направи, че нашите домове ще се разпаднат по оживените булеварди? Строителна техника (багери и бетоновози) на "Строител" яко клати терасите на булевард "Бозвели", които ще ПАДНАТ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари