Жираф без петна е забелязан за пръв път в дивата природа

0
Досега е имало случаи на жирафчета без петна, но те са родени в зоопаркове
Досега е имало случаи на жирафчета без петна, но те са родени в зоопаркове

Досега е имало случаи на жирафчета без петна, но те са родени в зоопаркове

Жираф без петна бе забелязан в Намибия и озадачи учените. Той е първият по рода си, забелязан в дивата природа, съобщиха от Фондацията за опазване на жирафите, цитирани от Агенция Фокус.

Безпрецедентната гледка се случила в частния резерват за дивеч Mount Etjo Safari Lodge, намиращ се в централна Намибия. Екскурзоводът Екарт Демасиус видял и снимал монохромното младо жирафче по време на разходка из резервата с площ от около 90 000 акра.

Едва няколко седмици по-рано, в зоопарк в Тенеси, САЩ също бе родено жирафче без характерната си окраска. Бебето вече носи името Кипеке, което значи "уникален" на суахили.

От фондацията твърдят, че случаят е първият, наблюдаван от 50 години насам. За последен път подобна аномалия е наблюдавана в зоопарк в Токио през 1972.

Сара Фъргюсън, ветеринар на диви животни и координатор по опазване на здравето във Фондацията за опазване на жирафите, споделя, че двете скорошни неопетнени жирафчета са чисто съвпадение и че няма данни, които да предполагат, че това оцветяване се среща по-често, отколкото в миналото.

Това откритие е просто поредния пример за "странния начин, по който работи светът". "Толкова съм изненадана и удовлетворена, че има още много да се учи и открива за жирафите", коментира ветеринарят.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари