Жестоко убийство на майка от собствената й дъщеря

0
Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт към 38-годишна жена, която умишлено умъртвила своята майка
Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт към 38-годишна жена, която умишлено умъртвила своята майка Снимка: Dunavmost

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт към 38-годишна жена, която умишлено умъртвила своята майка

Престъплението е извършено чрез нанасяне на не по-малко от 100 удара с ръце и крака в тялото и главата на жертвата като деянието е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убитата начин.

Обвиняемата е завършила средното си образование в България, след което учила в чужбина. Била зависима от алкохол, вземала и различни психоактивни вещества – марихуана, екстази, амфетамини, метаамфетамини, халюциногенни гъби. Тя често е проявявала вербална и физическа агресия спрямо майка си.

Според събраните по делото доказателства на 11.02.2021 г. около 13,00 ч. подсъдимата. била заедно с майка си в обитаваното от обвиняемата жилище в гр. София, ж.к. Христо Смирненски“. Майката често посещавала дъщеря си в дома ѝ, за да я обгрижва и да заплаща битови сметки.

Майката била изпратена да купи бира, след което обвиняемата започнала да я гони от жилището. Тя обаче не си тръгнала, тъй като била свикнала с отношението на дъщеря си. Тогава обвиняемата решила, че единственият начин да се освободи от присъствието на майка си, е да причини смъртта ѝ. Тя започнала последователно и със значителна сила да удря майка си по цялото тяло и в областта на главата, като по този начин ѝ причинила множество наранявания. Получените травми пряко довели до смъртта на жертвата.

Когато установила, че майка ѝ не диша, обвиняемата се обадила първо на свой приятел и му казала за деянието си, след което позвънила на тел. 112 и съобщила, че е намерила майка си убита.

Тя била задържана същия ден. При огледа на местопроизшествието били иззети множество биологични следи и веществени доказателства, изготвени били съдебно-медицинска експертиза на труп, биологични и ДНК-експертизи на веществени доказателства, разпитани са свидетели, събрани са и други доказателства, които подкрепяли обвинението.

Била е извършена тройна комплексна психолого-психиатрична експертиза, от която било установено, че К. Б. страда от личностно разстройство – емоционално нестабилна личност, биполярно разстройство в ремисия, синдром на зависимост от употреба на алкохол. От извършените експертизи било установено, че към момента на извършване на деянието, обвиняемата е можела да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари