Жестока катастрофа на пътя Русе - Бяла

26
Двама шофьори са загинали на място
Двама шофьори са загинали на място Видео: Русе Медиа

Двама шофьори на автомобили са загинали при тежка катастрофа, станала снощи около 21:30 часа на 9-ия км на пътя Русе - Бяла.

Инцидентът е станал в участъка с опасен завой, който е обозначен с множество знаци.

При ограничение 60 км/ч, на сух асфалт, БМВ със софийска регистрация е навлязло в насрещното движение, където се е сблъскало челно с „Мерцедес“ със силистренска регистрация, предаде Русе Медиа.

Двамата шофьори са починали на място – 43-годишният шофьор на БМВ-то и 24-годишният мъж зад волана на мерцедеса. Във втория автомобил е имало пътник, който е бил леко ранен. Откаран е бил в болницата с травма на гръдния кош, след което е бил освободен за домашно лечение. Според началника на сектор „Пътна полиция“-Русе главен инспектор Михаил Манов причината за инцидента е несъобразена скорост.

С новите две жертви броят на загиналите в Русенска област от началото на годината до днес вече е 14 души и се изравнява със същия период на миналата година. Положителната тенденция е, че катастрофите на пътя Русе-Бяла са намалели – от 150 за м.г. сега са 119. Статистиката сочи, че в областта досега са станали 270 тежки ПТП, с 346 ранени. Основната причина е във водачите – на първо място заради шофиране с несъобразена скорост, а на второ – неспазване на предимство и знаци.

От шестте участъка с висока концентрация на катастрофи пет са на пътя Русе-Бяла, уточни още Манов. Затова там са насочени максимален брой екипи на „Пътна полиция“. Макар да е възстановена обичайната организация на движението след ремонтите, предстоят още дейности по банкета и затова шофьорите трябва да са внимателни.

Триногата е заснела 73 000 видеоклипа с нарушения, които подлежат на санкции. Проверките на водачите са установили 223 души да шофират след употреба на алкохол, 28 – с наркотици, 420 – без книжки, 427 – без Гражданска отговорност, 193 – без винетки, 1611 – без колан.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари