Жест, достоен за подражание

2

Русенецът Димитър Гяуров подари повече от 50 книги на библиотеката

Повече от 50 нови детски и юношески книги от български и чужди автори подари на Регионална библиотекаЛюбен Каравеловрусенецът Димитър Гяуров днес.

Това, което прави дарението особено скъпо за нас, е, че е събрано с осъществената идея на едно съвсем младо семейство – Лора и Ясен Янкови, съобщиха от културната институция.

За своята сватба те решили да помолят всички гости вместо цветя, да носят закупени нови детски книги. Лора е дъщеря на Димитър Гяуров, който предаде желанието на младоженците – децата на Русе да четат от съвсем крехка възраст и на намерят също като тях вълшебството, което крие всяка написана история – от приказките за Хитър Петър, Шехерезада или Червената шапчица, през стихчетата на Валери Петров, разказите на Константин Константинов и небивалиците на Доналд Бисет, до приключенията на Пипи Дългото чорапче, Маугли, Робин Худ и Пърси Джаксън.

Жестът на младите хора е достоен за подражание, а ние им желаем здраве и дълги години семейно щастие! Сигурни сме, че ще научат децата си какъв необятен свят се крие между кориците на всяка отворена книга!

Г-н Димитър Гяуров получи от името на семейство Янкови свидетелство за дарение от Регионална библиотекаЛюбен Каравелов“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари