Жертвите на COVID-19 в света доближават 4 милиона

0
Редица страни от азиатско-тихоокеанския регион обаче разшириха или възстановиха ограниченията за справяне с новите вълни на заразяване
Редица страни от азиатско-тихоокеанския регион обаче разшириха или възстановиха ограниченията за справяне с новите вълни на заразяване

Близо 4 милиона вече са жертвите на коронавируса в световен мащаб, въпреки че ваксинационната кампания намали броя на новите случаи в много от богатите държави.

Редица страни от азиатско-тихоокеанския регион обаче разшириха или възстановиха ограниченията за справяне с новите вълни на заразяване.

Основна загриженост предизвиква вариантът "Делта", който беше открит за пръв път в Индия. Регистриран е вече в 85 държави и засега е най-заразният от всички останали варианти, показват данни на СЗО, предава БНР.

В голяма част от европейските страни и в Съединените щати отпадат много от ограниченията, тъй като ваксинационните програми дават плодове.

В Сидни, над пет милиона души са подложени на двуседмичен локдаун от днес, в опит да бъде овладяно огнището на щама. Ресторантите, баровете и кафенетата са затворени, а на хората е наредено да останат по домовете си.

Тайланд от утре налага ограничения на ресторанти, строителни обекти и събирания в столицата Банкок.

В съседна Малайзия, премиерът обяви, че националната карантина, която е в сила от месец, ще продължи.

Бангладеш също съобщи, че налага нов национален локдаун от утре, като офисите ще бъдат затворени за седмица и ще бъде разрешен само медицински транспорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари