Жените в Русе са по-активни в интернет

0
Русе е на 4-то място в страната по достъп до интернет
Русе е на 4-то място в страната по достъп до интернет

Близо три четвърти от домакинствата в Русенско имат интернет.

В Русенско 73 процента от домакинствата имат интернет в домовете си при средно 67,3 на сто за страната - това показват резултатите от изследване за използването на информационно-комуникационните технологии в областта на териториалното статистическо бюро в крайдунавския град. 

За областта е отбелязан растеж от 0,5 процентни пункта спрямо предходната година. По относителен дял на домакинствата с достъп до интернет Русенско се нарежда на четвърто място в страната след областите Шумен, Пловдив и София (столица), като запазва първата си позиция в рамките на Северен централен район.

Относителният дял на хората на възраст между 16 и 74 години в региона, които регулярно използват интернет - всеки ден или поне веднъж седмично, през миналата година е бил 66,6 процента, като спрямо предходната година е регистриран ръст от 1,2 процентни пункта. По този показател областта се нарежда непосредствено след София, Шумен и Габрово. 

Изследването показва, че в Русенско жените са малко по-активни при регулярното използване на интернет - техният относителен дял е 68,1 процента при 65,1 за мъжете. 

В региона 96,3 на сто от хората с висше образование използват редовно глобалната мрежа, при едва 29,2 процента от тези с основно или по-ниско образование. 

Данните от изследването показват още, че относителният дял на хората от региона, използващи глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната администрация и местното самоуправление през последните 12 месеца, е 25,9 процента при 20,7 на сто средно за страната. В рамките на Северен централен район област Русе се нарежда на първо място по този показател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари