Жени са глобени заради видео целувка в Русия

1
Подсъдимите са на 19 и 24 години
Подсъдимите са на 19 и 24 години

Подсъдимите са на 19 и 24 години

Руската съдебна власт обяви днес, че две млади жени са глобени с по 500 евро, защото се целували в заведение и след това публикували видеозапис на целувката си, предаде Франс прес. Съдебната санкция беше наложена на фона на репресии срещу ЛГБТ общностите в страната, допълва АФП.

Във видеото, публикувано в социалните мрежи, двете жени седят на маса, като едната уж прави предложение за брак на приятелката си с пръстен и целувка.

Подсъдимите са на 19 и 24 години, а имената им не се разкриват. Те бяха признати за виновни по текст от наказателния кодекс срещу „пропаганда на нетрадиционни връзки и (или) сексуални предпочитания“, съобщи в „Телеграм“ пресслужбата на съдилищата в южния руски град Краснодар.

Съдът в Краснодар наложи на двете млади жени "административна глоба от по 50 000 рубли" (около 500 евро по сегашния курс), въпреки че те вече са се "извинили" пред полицията, съобщава БТА.

На снимки, получени от държавната агенция РИА Новости, се вижда как едната от младите жени със замъглено лице обяснява в полицейския участък, че това е било „шега“, измислена за техните абонати в социалните мрежи.

Според прокуратурата „през февруари 2024 г. тези две жителки на град Краснодар са публикували видеоклип, изобразяващ непристойно поведение на обществено място“.

От 2013 г. закон в Русия забранява "пропагандата" на "нетрадиционни сексуални отношения", насочена към непълнолетни.

В атмосфера на засилени репресии в руското общество след нападението на Русия над Украйна, в края на 2022 г. това законодателство беше значително разширено, за да забрани всяка форма на ЛГБТ+ „пропаганда“ в медиите, в интернет, в книги и филми.

В началото на миналия месец младата Ирина Мосина беше глобена за публикуване онлайн на снимки на знамето с цветовете на дъгата – символ, смятан за „екстремистки“, тъй като през ноември 2023 г. руските власти забраниха „международното“ движение „ЛГБТ+.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    хахахах
    И аз много искам да имам видео на което се целувам с жена ама не съм виждал жена от 20 години, само на овцете на село разчитам!
  • 1
    3
    Brawo
    Колкото и да търсите статии, с които да провокирате в българите неприязън, няма да я получите. Имат си ЛИДЕР, който милее за неговата държава, не се нарича "евроатлантик", не говори той и правителството му по цял ден за "евроатлантически ценности", а цялостно провеждат политика за собствения си народ. И браво за постъпката им относно тази статия! И браво, че забраниха чуждите нпо-та, които са главно в сащ. Икономиката им е с ръст, държавността и суверенноста са им в техни ръце, не ги управлява американски посланик като в България! Де да бяхме като нея православна държава и не напоследно място - провеждат политика на ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ, като забраниха лъгъбътъ извращенията от пропаганда, което е ПРАВИЛНО! В България искаме същата политика, а виждаме, че има от кого да черпим пример като под индиго, за да си възвърнем самочувствието на държава, а не на губерния на сащ! Навсякъде, където сащ командва, се извършва разпад на държавност, умишлено унищожаване на семейните ценности и деморализация, като на пиедестал поставят лъгъбътъ извращенията, което не е християнска семейна ценност! България трябва рязко да смени посоката си и да се отрече от този атлантически път, защото е пагубно грешен!
  • -1
    2
    хахахах
    В държавата на "дедовщината" борят педерастията... най-големите педерасти, хахахахах.
  • 1
    1
    *****************************************************************************************************************
    Да, в „лошата“ Русия борят педерастията УСПЕШНО, а тук ни я налагат по €вроатлантически стандарт, СПЕШНО.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари