Жената сензор Мая Попова: Вранча пак ще люлее

0
Мая Попова сподели, че дарбата й хваща най-силните трусове 6 месеца по-рано
Мая Попова сподели, че дарбата й хваща най-силните трусове 6 месеца по-рано

Вероятността от земетресения на Балканите в следващите 1-2 седмици е висока заради активност под румънска Вранча и гръцка Егея.

Това предупреждава жената сензор Мая Попова. Тя се слави с дарбата си да предсказва трусове чрез болки в различни части на тялото си.

„Огнището в съседна Румъния го усещам като парене в областта на глезените. Очаквам сега огнището под Вранча пак да напомни за себе си, но с лек трус от 4,5 по скалата на Рихтер“, прогнозира жената-сензор. Тя успокои, че разместването на земните пластове там е на голяма дълбочина, поради което „люлее надалече, но трудно руши“.

През последните дни Попова уловила подземна активност и в Северен Егей. Оттам във вторник сутринта дойде трус от четвърта степен, който събуди жителите на Смолян.

„Индикациите ми са от този район трусовете да продължат, като ще бъдат от слаби до умерени. Т.е. говорим за под 5,5 по скалата на Рихтер, което според европейското строителство не се води разрушително“, успокои столичанката.

Все пак не бил за пренебрегване и фактът, че целият месец юли сеизмолозите отчитат повишена активност в България. Земята се люля в Югозападна посока в района на Симитли, към София и на Североизток чак до Варна.

Мая Попова разказва, че е усетила земетресенията предварително ден по-рано. „Балканите се проектират на долните ми крайници. Специално трусовете в нашата страна ги усещам на коленната свивка и малко над глезена“, описа феноменалната дама.

Тя коментира и двойното мощно земетресение, което този понеделник удари между САЩ и Русия в района на Аляска. Попова разкри, че още 10 дни преди да се разлюлее земята, тя е хванала подземното напрежение с неприятна болежка по кожата над лакътя си.

„След 18 юли тази част на света ми индикира доста силно. Цяла Америка и Тихоокеанската част ги усещам на дясната ръка“, уточни свръхсензитивната дама. По думите й в зависимост дали сеизмичната активност е на юг или на север, болката се движела под и над лакътя.

Мая Попова сподели, че дарбата й е от години като най-силните трусове ги хващала 6 месеца по-рано.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари