Жената на Божков излиза на свобода срещу 750 000 лева

0
Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършените от Динева престъпления, в които тя е обвинена, но смята, че ако бъде удължено още задържането ѝ под стража, това би било необоснована репресия спрямо нея
Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършените от Динева престъпления, в които тя е обвинена, но смята, че ако бъде удължено още задържането ѝ под стража, това би било необоснована репресия спрямо нея Снимка: БГНЕС/архив

Освободиха под гаранция Елена Динева - жената до Васил Божков

750 000 лв. парична гаранция определи съдът, предава БНТ. Прокуратурата ще протестира, защото настоява Динева да остане в ареста, а пък адвокатите на Динева ще обжалват това определение, защото тя може да си позволи толкова висока гаранция. Адвокат Людмил Рангелов каза, че Елена Динева е със запорирани сметки и имущество и няма от къде да вземе толкова пари за гаранцията, но не посочи каква гаранция би могла да си позволи тя.

Съдът прие, че е налице обосновано предположение за извършените от Динева престъпления, в които тя е обвинена, но смята, че ако бъде удължено още задържането ѝ под стража, това би било необоснована репресия спрямо нея.

Според адвокатите, Елена Динева е задържана просто защото е съпруга на Васил Божков. Според обвинението обаче - защото тя заедно с Божков и 9 други участници в организирана престъпна група е извършвала редица престъпления - незаконна търговия с културни ценности, укриване на данъци, финансови престъпления и др. подобни.

Решението ще бъде обжалвано и крайното определение ще бъде на Апелативния специализиран наказателен съд след седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари