Жена се оплаква от силата на звуковите съобщения в градския транспорт

1
Пътничка се оплаква от запис на предупреждение за носене на маска, който чува всеки ден по 66 пъти
Пътничка се оплаква от запис на предупреждение за носене на маска, който чува всеки ден по 66 пъти Видео: NOVA

Предупреждение с високи децибели

Жена твърди, че е подложена на системен психически тормоз  в градски автобус, разкрива NOVA. Пътничката обаче, не се жалва от кондуктори или шофьори, а от запис на предупреждение за носене на маска, който чува всеки ден по 66 пъти. Прослушванията съвпадали с броя на спирките - в двете посоки, до местоработата на потърпевшата. Тя обмисля да търси правата си, заради причиненото неудобство.

„Всяка сутрин в автобуса чувам 33 пъти съобщението за носене на маски. Когато се връщам отново го чувам 33 пъти, което е абсурдно. Не вярвам, че някой човек не знае какво е нужно да направи, за да спазва мерките. Главоболието ми започна от две седмици. Вече откачам когато чуя записа. Цялата съм в нерви – преди и след работа“, разказва Веселина Боянова.

От ЦГМ София казват, че спазването на всички мерки е много важно.

„Госпожата цитира съобщението, но пропусна най-важната част от него, а именно, че маската трябва да покрива носа. Това е от голямо значение. Трябва да бъдем толерантни един към друг. Това съобщение е много важно и нужно“, казва Метови Аврамов, директор в ЦГМ.

От ЦГМ добавят, че правят всичко възможно да осигурят продажбата на превозни документи на повече места в София.

„Обстановката обаче е трудна. Билети се продават в 61 обекта на ЦГМ и още много места. Продават се и чрез мобилно приложение, с което може да бъде закупена дневна карта“, казва още Аврамов от ЦГМ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари