Жена роди истински юнак – 6 килограмово бебе

0

Индийката Гога Баш от щата Раджастан в Северозападна Индия роди истински юнак – 6 килограмово бебе, признато за най-голямото новородено в страната, предава „Моя планета”, позовавайки се на „Дейли мейл”.

Лекарите от държавната болница Шри Ганганагар наричат раждането на момченцето цяло чудо. Той тежи 5,9 кг. Първо майката се опитала да роди бебето нормално, но в последствие се наложило спешно цезарово сечение. „Той определено беше неочакван за нас. Не само е най-голямото бебе, раждано някога в болницата, но и в цялата страна”, отбелязва лекарката Анемика Агаруол.

Раждането е наблюдаване от четирима лекари. Медиците отбелязват, че бебето е с такива размери заради здравословните проблеми на майката. 25-годишната Гога страда от диабет и тежи почти 100 кг.

„Майката е диабетичка. В случаите на бременност с тази болест, детето има риск да развие хронично затлъстяване”, обяснява лекарката.

А бебето се е родило напълно здраво, без никакви патологични изменения. Стандартното тегло на новородените в Индия е 3 кг, затова 6-килограмовото момченце е истинска сензация в страната, пише „Дейли мейл”.

Източник: FBR.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари