Жена почина в таксито, докато обикаля из болниците за прием

0
Три болници отказват да приемат болната жена, защото нямали места
Три болници отказват да приемат болната жена, защото нямали места Видео: NOVA

60-годишна жена е починала след три отказа за прием в болница

За това алармира синът й пред NOVA. По случая вече тече проверка, а семейството сезира здравните власти.

Датата е 21 януари. Около 18:00 часа, докато е на работа, Илиян получава обаждане от по-малката си сестра. Майка им, която страда от хронично белодробно заболяване, е получила криза. Дишането й е силно затруднено. Илиян звъни на 112.

„Отидох на адреса, веднага измерихме температурата - нямаше температура”, обяснява Илиян Петров.

„Измерих сатурацията и беше доста ниска - 58. Положението започна да се влошава. Оттам измерих кръвното - 190 на 100”, обясни Марияна Петрова, дъщеря на починалата.

Започнали да чакат линейка. Но два часа и половина по-късно, линейка все още няма. Поради голяма натовареност. От Спешна помощ потвърдиха, че в същия ден дневната им смяна състояща се от 19 екипа, е получила 467 повиквания. А повикванията към 16-е екипа от нощната смяна, са били 302.

Малко след 21:00 часа, пристъпите на задух на 60-годишната жена зачестяват и стават все по-остри. Илиян и сестра му отказват линейката и викат такси.

„Веднага отидохме в „Софиямед". В Спешното отделение имаше една госпожа, която директно ни каза, че няма места и няма апарати. Отиваме към Окръжна болница. Там ни посрещна една госпожа, тя ни каза, че имат апарати само за хора, които са болни от коронавирус. Пак не могат да ни приемат. След което ние тръгнахме веднага към „Александровска" болница. Пред Спешното седеше едни господин, който ни посрещна, обяснихме му и той ни каза, че няма място пак в болницата, че нямат пак свободни легла и тръгнахме към „Пирогов”, разказва Илиян.

Разстоянието от 500 метра между двете болници, майката на Илиян не успява да измине. Губи съзнание и издъхва в таксито. При пристигането, в „Пирогов” констатират смъртта й.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    4
    Иван
    Сьдете всички които са ви отказали,затова ги удрят ,ритат и шамарят, но най много шамари са за ГЕРБ,те сьсипаха системата!
  • 10
    3
    Отегчен
    Понякога симпатизирам на подчовека-циганин, който в такъв момент би вкарал няколко юмрука на доктор или сестра, които си играят с живота на майка му. Да, ще пристигне полиция за броени минути, и ДА - пред погледа на полицията и доктора и сестрата ще си изпълнят задълженията за КОИТО ИМ СЕ ПЛАЩА да спасят жената. Майната му на затвора след това. Спасяването на живота е важно!
  • 15
    2
    истината
    Виждате ли какво се случва с нашите сънародници, докато се крием зад фалшивата благотворителност към Украйна? Безплатни прегледи по болниците за тях, докато нашите измират по таксита, стълбища и коридори. Безплатно пребиваване в 4-5-звездни хотели, докато нашите мръзнат от студ и бъркат по кофите. Адски извратена и лицемерна ситуация...!
  • 15
    1
    ...
    Мейд ин Юрпиън Юниън. Мейд ин демокраси. Развитие, просперитет и огромно опазване на правата на човека. Хора мрат от елементарни разстройства на здравето. Ако беше усраинка, щяха веднага да я грабнат и да и интубират всички видове дупки, които има и после да си правят пиар, как имат РЕСУРС и не могат да останат безразлични, към човешкото страдание.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари