Жена откраднала лаптопа на Пелоси по време на щурма, за да го предаде на руснаците

0
Заместник-началник на кабинета на Пелоси потвърди на 8 януари, че е откраднат лаптоп от зала за конференции, но компютърът е използван само за презентации
Заместник-началник на кабинета на Пелоси потвърди на 8 януари, че е откраднат лаптоп от зала за конференции, но компютърът е използван само за презентации Снимка: ФБР

Американските федерални власти арестуваха жена, чиито бивш партньор съобщи, че тя е откраднала лаптоп от офиса на председателя на Камарата на представителите Нанси Пелоси по време на щурмуването на Капитолия

Райли Уилямс е арестувана в понеделник, според представител на Министерството на правосъдието, информират АП и news.bg. Не е ясно кога ще се яви пред съда.

В неделя ФБР обяви в заповед за арест, че Уилямс не е обвинена в кражба, а само в незаконно проникване в Капитолия и предизвикване на безредици.

Представители на ФБР съобщиха, че бивш партньор на арестуваната е разкрил пред бюрото, че е видял видео от нейни приятели, на което Уилямс взема лаптоп и твърд диск от офиса на Пелоси.

Той е предупредил, че тя възнамерява да продаде нещата на приятел в Русия, който пък е планирал да ги продаде на руското разузнаване, но планът не се е осъществил. Откраднатите неща или са в жената, или са унищожени. ФБР продължава разследване по случая.

Заместник-началник на кабинета на Пелоси потвърди на 8 януари, че е откраднат лаптоп от зала за конференции, но компютърът е използван само за презентации.

Майката на Уилямс, която живее с нея в Харисбърг, Пенсилвания, коментира пред журналисти на ITV, че дъщеря ѝ внезапно проявила интерес към политиките на президента Доналд Тръмп и форуми на крайнодесни. Нейният баща разкрил пред властите, че той отишъл с дъщеря си във Вашингтон в деня на протеста, но не са останали заедно. По-късно те се срещнали, за да се върнат в Харисбърг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук