Жена от Русе измами петима мераклии за видеокарти с 15 000 лева

0
31-годишната Славена публикувала обяви, че дружеството ѝ продава видеокарти
31-годишната Славена публикувала обяви, че дружеството ѝ продава видеокарти Снимка: Архив

31-годишната управителка на „Соф аутопартс“ ЕООД Славена П. е била предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за извършена измама на петима като продължавано престъпление, с което им е причинила имотна вреда в размер на 15 360 лева.

Тя ще отговаря пред Варненския районен съд за деяние по член 209, ал. 1 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

В интернет сайт подсъдимата русенка публикувала обяви, че дружеството ѝ продава видеокарти. За доставката им трябвало да се плати капаро в размер на 20 - 30 процента от общата стойност. След получаване на превода Славена П. започвала да търси оправдания за недоставената стока.

По тази схема успяла да измами петима, които превели капаро по сметката на „Соф аутопартс“ ЕООД, но така и не получили видеокартите. След като клиентите не получили нито стоката, нито платените пари, те сигнализирали за измамата Комисията за защита на потребителите. Общата сума на причинените от Славена П. имотни вреди на петимата потърпевши възлиза на 15 360 лева.

Квалификацията на деянието като продължавано престъпление по член 26, ал. 1 от НК се определя от факта, че управителката на дружеството е осъществила поотделно едно и също престъпление през непродължителни периоди от време, при една и съща обосновка и еднородност на вината.

Престъплението е извършено с пряк умисъл, тъй като Славена П. е осъзнавала обществено опасния характер на деянието и е предвиждала обществено опасните последици и пряко ги е целяла.

В хода на досъдебното производство тя е отрекла да има вина за случилото се. От причинените 15 360 лева щети тя е възстановила едва 850 лева, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук