Жена от Русе "изгоря" с 10 000 лева

3
Жената изтеглила парите от банката по нареждане на "комисар Кънчев"
Жената изтеглила парите от банката по нареждане на "комисар Кънчев" Снимка: Dunavmost / Архив

На 21.11.2018 г. в 14:30 часа в Първо РУ - Русе се е явила 67 годишна жена, която е заявила, че около 10:30 -10:40 часа на домашния и телефон и се обадил непознат мъж, който я е въвел в заблуждение, че се обажда "главен комисар Стефан Кънчев"

"Комисар Кънчев" и казал, че е обект на телефонни измамници които ще и се обадят и е необходимо да съдейства на полицията за да бъдат задържани. След това и звъннал на мобилния телефон, като жената не може да обясни тя ли си е казала номера или не. Вдигнала и разпознала по гласа същия "комисар Кънчев".

Същият и казал да запише един който щял да я потърси малко по-късно, както и да не затваря мобилния си телефон, за да можел да слуша какво говори с измамниците. След това и звъннал отново домашния телефон, като плачейки жена и казала: "Мамо, счупих си крака, ей сега ще ти дам доктора". Тогава и се обадил мъж, който и се представил, като "д-р Христов". Същият и казал, че е счупен крака на дъщеря й и трябват 50 000. лева за операция. Жената му обяснила, че няма толкова пари, като тогава доктора започнал да я обижда и заплашва.

"Комисар Кънчев" попитал дали има пари и златни накити в дома си. Тя казала ,че има сумата от 400 лева и златни накити. "Комисарят“ я попитал дали има пари в банка и тя казала, че има 10000 лева в банката. Тогава и наредил да сложи в дамската си чанта сумата от 400 лева и златните накити и по най бързия начин да отиде до банката да си изтегли сумата от 10 000 лева, защото имало подадена заявка вече за теглене и измамниците ще и вземат парите.

Комисарят“ казал още, че е следена от цивилни служители на полицията и разпоредил да не затваря мобилния си телефон за да е на линия постоянно и да му каже когато стигне до центъра на гр. Русе за да я упъти накъде да върви. Стигайки до общината жената казала на "комисар Кънчев" къде е. Тогава той и казал да отиде да изтегли парите си от банката, намиращ се до старата пожарна, т.е на ул."Александровска".

Тя стигнала пред банката и казала къде е. „Комисар Кънчев“ и казал да влезе в банката без да се оглежда, като я предупредил ако служителката я попита защо тегли парите да и каже, че и трябват за операция на очите в Турция. Жената влязла в банката и изтеглила сумата от 10 000 лева.

Тогава "комисар Кънчев" и казал как и къде да стигане, за да остави парите - сумата от 10 400 лева, златните накити и документа за теглене. След това жената решила да каже на "комисар Кънчев", че е изпълнила указанията и установила, че той е затворил. Тогава звъннала на дъщеря си, която отишла при нея. След като разказала какво се е случило разбрала, че е била измамена.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари