Жена от Карлово е на крачка да влезе в рекордите на Гинес

2
Има колекция от близо 17 000 захарчета от 68 държави
Има колекция от близо 17 000 захарчета от 68 държави Видео: NOVA

Румяна Христова твърди, че има най-голямата колекция от захарчета в света

Жена от Карлово е на крачка от това да влезе в книгата на рекордите Гинес. Румяна Христова има най-голямата колекция от захарчета в България и претендира, че притежава най-голямата колекция в света.

Събира малки пакетчета със захар от 1994 година. Стартът на колекционерското занимание е започнало още в ученическите ѝ години в Клисура.

В междучасията пиехме кафе. Аз не консумирах захар. Всяко захарче го събирах в една кутия и в един момент се оказа че се е събрало доста солидно количество, почти цяла колекция”, разказва пред NOVA Румяна.

Най-интересните захарчета в колекцията ѝ са от Италия и Испания.

Най-малките са 2,5 грама, най-големите 10 грама - най-цветни, най-пъстри. Има цели серии със забележителности, тема пеперуди, тема коли, тема влакове, на различни тематики”, разказва Румяна.

Всички близки и приятели са ѝ носили захарчета от всички кътчета на света. На някои от тях има образите на всички президенти на Америка.

Голяма част от колекцията си дължа на покойния генерал -майор Нейко Ненов, който бе командир на Сухопътни войски. Много оценявам това, защото колкото и ангажименти да имаше, където и да ходеше, никога не забравяше да донесе захарчета”, споделя Румяна.

Тя съхранява 16 677 захарчета от 68 държави. Комуникира със 150 колекционери в цял свят и претендира, че има най-голямата колекция, достойна за Гинес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук