Жена от Благоевград забременя повторно на втория месец след като роди

1
Пациентката била силно изненадана и отказвала да приеме факта
Пациентката била силно изненадана и отказвала да приеме факта

23-годишна благоевградчанка, майка на 5-месечно бебе, потърсила лекарска помощ в спешно отделение с оплаквания от болки в корема, гадене и повръщане.

След лекарския преглед е установено, че нищо неподозиращата жена е бременна в третия месец. Тя била силно изненадана от факта, че е забременяла веднага след раждането, съобщава Struma.bg.

„Пациентката съобщи за обилно повръщане и тежест в корема, първоначално съмненията бяха за остра хранителна интоксикация, след лекарския преглед и при ехографското изследване се установи, че няма здравословен проблем или натравяне, причина за общото неразположение е бременност - каза дежурният лекар в спешно отделение д-р Орцева, която специализира гинекология. - По време на прегледа жената беше объркана и не допускаше, че е заченала, не можеше точно да съобщи кога е бил последният й менструален цикъл. Смятала, че веднага след раждането не може да забременее, и остана силно изненадана, отказваше да приеме факта”.

Доктор Орцева признава, че случаят ще остане паметен в лекарската й практика.

Лично съобщих хубавата новина на бащата, който чакаше отвън – разказва още тя. - В конкретния случай пациентката 5 месеца след раждането не е посещавала гинеколог. След раждане на бебе много жени се чудят кога техният менструален цикъл и плодородие ще се върнат отново. Шансовете майката да има овулация през първите 6 седмици е ниска.

Редно е майките да знаят, че около 3 месеца след раждането има реална възможност да заченат, и ако не желаят, трябва да се консултират със своя лекар за контрацептивни средства. Забременяване веднага след раждането не се препоръчва. Всяка жена трябва да знае кога е готова отново да забременее и съответно през това време тя да вземе предпазни мерки, за да се избегне бременност след раждането”.

Лекарите съветват майките да изчакат 6 седмици след раждането на бебето и тогава да започнат отново да водят полов живот.

Източник: Struma.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари