Жена не си купува нищо цяла година

1

Мишел МакГа успява да спести хиляди долари, след като в продължение на една година се отказва от някои „необходими“ неща (кафе, хранене навън, дрехи). Своето предизвикателство тя започва по време на Черния петък през 2015 г., пише profit.bg.

Разбира се, има някои неща, от които няма да се откаже - ипотека, комунални услуги, застраховки живот, дарения, интернет, телефон. Също така тя си позволява и основни тоалетни принадлежности като паста за зъби, дезодорант, шампоан, както и храна за нея и съпруга й, като се разбират за седмичен бюджет от около 35 долара.

През тази година обаче тя не си позволява пътувания, кино, заведения, храна за вкъщи, нови дрехи, ваканция, фитнес, дори Kit Kat или чийзкейк от супермаркета.

И ако за мъжа й всичко това изглежда малко екстремно, МакГа го приема смело – придвижва се с колело, носи си старите дрехи, а когато вижда, че приходите й растат, увеличава вноските по ипотеката. „Благодарна съм да имам средства, с които разполагам, които ми дават сигурност и мога да се възползвам от тях. Надявам се така да насърча и други хора да преосмислят разходите си“, казва тя.

В края на годината МакГа имала спестени 23 000 долара. Зимата не е била лека за нея, но така е имала възможност да прекарва повече време навън, дънките й били протрити от карането на колелото, а косата й имала нужда от подстрижка, но наградата била спестеното на края на годината.

В нощта на Черния петък тя купува на приятелите си бира и билет за самолета, за да посети баща си, но само това! 

Източник: Profit.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари