Жена на 113 години почина в Турция

0
Нурийе Бабат е живяла при трима султани и 12 президенти
Нурийе Бабат е живяла при трима султани и 12 президенти Снимка: Turkey Post English

Нурийе Бабат е била баба на 500 внуци, правнуци и праправнуци

Жена на 113 години, живяла при трима султани и 12 президенти, почина в Турция, предаде турската частна телевизия НТВ, цитирана от БТА.

Нурийе Бабат от турския окръг Батман е майка на осем деца и баба на над 500 внуци, правнуци и праправнуци. Според официалните документи тя е родена през 1909 г., но синът ѝ допуска, че може да е била дори по-стара.

На внуците си тя разказвала спомени за Ататюрк, основателя на републиката, споделя един от тях - 47-годишният Абдуллах Бабат, който се е грижел за столетницата заедно със съпругата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари