Почина най-възрастният човек в света

3
Сестра Андре трябваше да навърши 119 години след няколко дни
Сестра Андре трябваше да навърши 119 години след няколко дни Видео: NOVA

Сестра Андре трябваше да навърши 119 години след няколко дни

Французойката сестра Андре, която от април 2022 г. бе най-възрастният човек в света, почина вчера в старчески дом в Тулон, Южна Франция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Тя почина в 02:00 ч. сутринта. Тъжим много, но тя го искаше, желанието ѝ бе да отиде при любимия си брат. За нея това бе освобождение", обясни говорителят на старческия дом Давид Тавела.

Сестра Андре е родена като Люсил Рандон на 11 февруари 1904 г. в Алес, Южна Франция. "Казват, че работата убива, но именно работата ме поддържа жива, работих до 108-годишна възраст", казва тя през април 2022 г., когато е обявена за най-възрастния човек в света.

Нито един официален орган не присъжда титлата доайен на човечеството, но експертите са единодушни, че сестра Андре е била най-възрастният документиран жив човек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари