Жегата в Русе продължава, идват и гръмотевици

12

Червен код е обявен в Русенско и за утре

Екстремно горещото време в страната продължава, предава БНТ. С усилване на южния вятър до умерен, днес температурите още ще се повишат. Максималните ще са от 37° в районите с обявен код жълто, като София; около и над 40° в районите в оранжево; до 42° в областите Плевен, В. Търново и Русе, където е сила код червено.

Още по-усложнена ще бъде обстановката утре - с преминаването на добре изразен студен атмосферен фронт през страната, ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи, гръмотевични бури, интензивни и значителни по количество, ще има и градушки.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен, в Дунавската равнина временно силен. В Северозападна България дневните температури ще се понижат с 5-10 градуса и максималните ще са между 33° и 38°, в София - около 36°; а в източната част от страната ще са все още много високи - до 42°-43°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Главно по Северното крайбрежие на места вечерта ще превали. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са от 32° до 38°.

В планините, на много места в масивите от западната половина от страната, се очакват интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен, временно силен югозападен вятър, който вечерта ще започне да се ориентира от запад-северозапад.

Горещо и много ветровито ще бъде времето на Балканите. Но с преминаване на добре изразен студен атмосферен фронт от северозапад, температурите бързо и чувствително ще се понижат. Очакват се валежи и гръмотевични бури, ще има и градушки. В Гърция ще остане слънчево и горещо.

У нас, в четвъртък ще е ветровито, с валежи главно в Източна България. Максималните температури ще са между 25° и 30°. През следващите дни ще бъде преобладава слънчево време, отново ще се затопли. Вероятност за валежи и гръмотевици има отново в понеделник - в планинските райони в Югозападна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    до 3
    кея го бетонираха педерасите от герб, стария кей беше стар, ама беше красив, имаше чар.......................... както и това "нещо" на мястото на кръговото...... и двете заедно с кея изглеждат като модерна архитектура от Северна Корея - брутализъм на 68,000%.
  • 16
    5
    плюс минус
    Нали тировете нямаше да пътуват от 13 до 21 часа? Да, ама не! Пътуват си в момента по бул. България от и към Дунав мост.
  • 11
    4
    селянина
    мене лично ме е яд за коннският плаж през 65-80 ех детството ми мина там с риболов и къпане капанчето на жп спирката що бира с отайка бирена мая съм изпил там
  • 11
    3
    До 1
    Ами да, кмета има пряка вина. Не може да бетонираш целия център, да нямаш естествени зелени тревни площи и да очакваш прохлада. Пълно безумие цари в община Русе.
  • 13
    2
    минувач
    жегите и градушките минават и заминават, ама такива поразии като управата не правят.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари