Жегата изкара русенци на плаж край Дунава

2
Днес в Русе бе отбелязан температурен рекорд от 39,5 градуса на сянка
Днес в Русе бе отбелязан температурен рекорд от 39,5 градуса на сянка Видео: Русе Медиа

Днес в Русе бе отбелязан температурен рекорд от 39,5 градуса на сянка

Русе отбеляза температурен рекорд за 13 юли, след като днес следобед термометрите отчетоха 39,5 градуса на сянка, съобщиха от Хидрометеорологичната станция на ИАППД. Досега най-горещо на днешната дата е било през 1989 г., когато живакът е показвал 37,7 градуса.

Въпреки забраната за къпане в река Дунав, днес на плажната ивица на остров Люляка имаше хора, макар и да не бяха много, предава Русе Медиа. Те бяха избрали да се разхладят край реката и дори да се потопят във водата, а сред тях имаше както възрастни, така и деца. Някои все пак разумно бяха избрали мястото само за плаж, без да влизат в Дунава.

Русенци са се вслушали в предупрежденията да не излизат навън в най-големите жеги и да се пазят. До 16:00 часа в Спешна помощ са постъпили едва два сигнала за хора, които са се почувствали зле заради горещините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари