Жандармерия пази незаконния митинг на мюсюлманите в Карлово

0
Ггрупа граждани с мюсюлманско вероизповедание смятат да проведат днес „протестен митинг ..."
Ггрупа граждани с мюсюлманско вероизповедание смятат да проведат днес „протестен митинг ..."

Засилено е полицейското присъствие на входовете на град Карлово и около Куршум джамия заради предстоящия протест на мюсюлманите там, съобщи Фокус.

Жандармерия е разположена още на входа при град Баня. Очаква се на митинга да присъстват мюсюлмани от цялата страна. Според изпратеното уведомление до община Карлово от Районното мюфтийство в Пловдив, група граждани с мюсюлманско вероизповедание смятат да проведат днес „протестен митинг в защита на Куршум джамия”, и други подобни мюсюлмански храмове в страната.

Твърди се още, че протестът е национален и ще присъстват граждани от цялата страна. В уведомлението организаторите заявяват още, че искат джамията да бъде върната на мюсюлманите, както и да изразят позиция срещу извършването на археологически проучвания около джамиите. Кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов забранява провеждането на заявения митинг.

В мотивите си той твърди, че тази проява ще наруши обществения ред в общината. Куршум джамия е историческа сграда и отдавна е загубила предназначението си като мюсюлмански молитвен храм, твърди още в аргументите си за забраната кметът д-р Кабаиванов.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари