Жандармерия, гранична полиция и пожарна пазят черешите

0
Жандармерия, гранична полиция и пожарна пазят черешите

Части на жандармерията, Гранична полиция и пожарната ще охраняват черешовата реколта в Кюстендил и региона, съобщава в. "Монитор".

Дирекцията на полицията в Кюстендил вече е провела разговори с Главна дирекция специализирани полицейски сили по отношение на охраната на черешовата кампания в региона”, заяви директорът комисар Елиан Стамболийски.

Мерките за сигурност се вземат заради спекулантите и крадците, които всяка година тормозят стопаните на градини.

Идеята и тази година е жандармерията да присъства на територията на Кюстендил. Ще се включат сили на Гранична полиция - Кюстендил и Драгоман, както и от службата на пожарна безопасност и защита на населението”, уточни полицейският директор.

Предвидено е и изграждането на КПП в различни точки на региона. „Тази практика се оказа работеща, за миналата година имаме само една кражба на череши. Един от важните приоритети на полицията е да се преодолее битовата престъпност и затова ние ще продължим с мерките”, съобщи още комисар Стамболийски.

От полицията ще формират и мобилни групи, автопатрули ще обикалят и ще се грижат за охраната на черешовите масиви. Освен това ще се ползва и техника за нощно виждане.

Според него включването на жандармерията и Гранична полиция се явява необходимост в охраната на черешовата кампания. Причината е, че служители на Областната дирекция на МВР са командировани в Елхово и Болярово за охрана на границата и във връзка с кризата с бежанците.

Между 5000 - 8000 тона череши се произвеждат в Кюстендилска област. Насажденията са от 16 000-18 000 декара и постоянно се увеличават, посочват земеделските експерти.

Очакванията са първите череши в Кюстендилско да се появят до края на този месец, а изкупната им цена ще стартира от 60-70 ст. за кг.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари