Полиция пази черешите в Кюстендил

1
Започна специализирана охранителна и превантивна операция във връзка с черешовата кампания, съобщиха от полицията
Започна специализирана охранителна и превантивна операция във връзка с черешовата кампания, съобщиха от полицията Снимка: БНР

Полицията в Кюстендил започна специализирана охранителна и превантивна операция във връзка с черешовата кампания.

Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Катя Табачка говорител на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

По думите ѝ операцията започва с началото на черешовата кампания, но ще продължи до прибирането на цялата селскостопанска продукция през годината. До пика на кампанията по прибирането на черешите охраната ще се поеме от служители на Областна дирекция на МВР – Кюстендил. Поетапно ще се включват и служители на Регионална дирекция „Гранична полиция” – Кюстендил, и служители на дирекция „Жандармерия“ на МВР.

Предвижда се по време на операцията да се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления”, каза Катя Табачка. И тази година в осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари