„Жълтите жилетки“ вършеят из Париж

0
Провокатори хвърляха камъни по полицията, тя използва водно оръдие срещу тях
Провокатори хвърляха камъни по полицията, тя използва водно оръдие срещу тях Видео: bTV

Полицията и „жълтите жилетки“ влязоха в нови сблъсъци по време на днешните протести в Париж, съобщи АФП.

Провокатори, облечени в черно, с качулки на главите и маски на лицата, хвърляха камъни по полицията, която отвърна със сълзотворен газ.

Снимка: Reuters

Стълкновенията станаха в района на булевард „Шанз Елизе“, където бяха изпочупени витрините на множество магазини.

Полицията използва водно оръдие срещу „жълтите жилетки“ в опит да ги разпръсне. Малко след началото на 18-я пореден съботен протест демонстранти се опитаха да преобърнат полицейски микробус, изпратен за охрана на маршовете във френската столица, посочва и БГНЕС.

Снимка: Reuters

Протестиращите блокираха движението по централния парижки булевард „Шанз Елизе“. Полицията вече постави метални заграждения и допълнителна охрана около правителствените сгради в района.

Протестите във френската столица се провеждат при засилени мерки за сигурност. Маршовете на „жълтите жилетки“ тръгнаха от няколко ключови места в Париж и ще се съберат край президентската резиденция – „Елисейския дворец“.

Снимка: Reuters

Демонстрацията съвпадна с последния ден от инициирания от президента Еманюел Макрон „Голям национален дебат“ за преодоляването на кризата, възникнала през ноември миналата година заради планираното поскъпване на горивата в страната.

Демонстрантите разграбиха магазини на булевард Шанз-Елизе в Париж в събота, по време на 18-ия протест на "жълтите жилетка", характеризиращи се с насилие, след като в последните седмици участието в тях намаляваше, предава AFP, цитиран от Агенция Фокус.

Магазин за мъжки облекла и ресторантът от висок клас бяха сред обектите, в които групите нахлуха маскирани протестиращи, мятайки камъни по полицията, охраняваща военния мемориал на Триумфалната арка. Полицията отговори със сълзотворен газ и водни оръдия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари