Жълт код за валежи и условия за поледици утре

0

Максималните температури ще са в широки граници

След необичайно топлото за сезона време вчера, в Ахтопол температурата достигна 18°. Днес обаче започва захлаждане. На места в Източна и Югоизточна България, където преди обяд духаше умерен, все още югозападен вятър, ще достигнат до 14°-15°, но в по-голямата част от страната максималните ще са между 7° и 12°, информира БНТ.

Ще се задържи облачно, на места с превалявания от дъжд, на надморска височина над 1300 метра - от сняг. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина - временно и силен.

През нощта валежите ще се усилят. Утрото ще ни посрещне с температури без съществена промяна, в сравнение с днес - между 2° и 7°, в София - около 4.

И утре на много места ще вали дъжд. Предупреждение за значителни количества е обявено в областите Видин, Враца, Монтана, София, Перник и Кюстендил. В западните части на Предбалкана и по проходите на Стара планина ще има условия за поледици.

В по-голямата част от страната вятърът ще е предимно слаб от североизток и с него ще прониква по-студен въздух. Максималните температури ще са в широки граници - от 2°-3° в северозападните до 14°-15° в крайните южни райони.

Облачно и с валежи от дъжд ще бъде и в планините. В крайните южни планински райони ще духа умерен и силен югозападен вятър и там е възможно и да прегърми.

По високите и открити части в масивите от Южна България ще духа и временно бурен югозападен вятър. Максималните температури в курортите слабо ще се повишат и сняг ще вали на надморска височина над 1600-1700 метра.

В събота, след временно спиране, отново ще завали предимно дъжд, в планините и планинските райони - сняг. През нощта срещу неделя в по-голямата част от Северна България и високите полета в Западна дъждът ще преминава в сняг.

В неделя застудяването ще продължи и дори на места в Южна България дъждът ще се примеси със сняг. В Западна България са възможни и поледици, а в северозападните райони ще се натрупва снежна покривка. С прекъсвания ще продължи да превалява, в понеделник - предимно дъжд, в крайните северозападни райони - сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари