Жълт код в Източна България

0
Жълт код за силен вятър е в сила в Източна България, а за валежи от дъжд - в Югозападна
Жълт код за силен вятър е в сила в Източна България, а за валежи от дъжд - в Югозападна

Жълт код за силен вятър е в сила в Източна България, а за валежи от дъжд - в Югозападна

Днес ще бъде облачно, а вечерта на места в южните райони и ще завали дъжд. Ще духа до умерен, в източната половина временно силен вятър от юг-югозапад и там температурите ще достигат 17°-18°. В останалата част от страната максималните ще са между 10° и 15°, в София – около 13°.

През нощта валежите в Югозападна и Централна Южна България ще продължат, по-значителни ще са по количество в крайните южни райони и на места там ще има гръмотевици. Минималните температури ще са от 1°до 3° по високите западни полета до 14°-16° на изток, в София – около 3°.

През деня на много места ще вали дъжд, в отделни райони и ще прегърми. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София – около 11°. Ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен южен вятър, който след обяд ще отслабва.

Предупреждение от първа степен - жълт код за силен вятър е в сила в Източна България, а за валежи от дъжд - в Югозападна. Облачно, ветровито, с валежи от дъжд, по южното крайбрежие и с гръмотевици ще е утре по Черноморието. Вълнението на морето ще е от 2 до 4 бала.

И в планините времето ще е облачно, с валежи, над 1800 метра – от сняг. Ще бъде и ветровито, ще духа умерен и силен югозападен вятър. Температурите слабо ще се понижат и максималните в курортите ще са от 3 градуса на Алеко и Шилигарника до 6 в Боровец, в Пампорово - около 4.

През нощта срещу понеделник температурите ще се понижават и на места в североизточните райони дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Новата седмица ще започне със значително по-студено време, като на места максималните температури ще са под нулата. Ще бъде облачно, с валежи и от дъжд, и от сняг. В средата на седмицата облачността ще намалее, а с нея ще намалее и вероятността за валежи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари