Жълт код в 25 области, спират тировете по магистралите от 14 до 20 часа

0
За днес код за силен вятър е обявен в 25 области в страната
За днес код за силен вятър е обявен в 25 области в страната

Жълт код за силен вятър е обявен за почти цялата страна

От 14 до 20 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и по част от основните направления от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква през празничните дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). В същия период от време ще бъде спряно и движението на тирове по пътищата Варна – Бургас и Бургас. Ограничението не важи за автомобили, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Агенция „Пътна инфраструктура“ препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със скорост, съобразена с метеорологичните условия, и да спазват указанията на „Пътна полиция“, предаде агенция Фокус.

По данни на полицията около 750 000 българи са пътували по време на дългите почивни дни около Коледа и Нова година. Очаква се по-голямата част от тях да се приберат по домовете си днес. Основният трафик ще е насочен към столицата и големите градове.

За днес код за силен вятър е обявен в 25 области в страната. Той е в сила за Видин, Монтана, Враца, София, София - област, Перник, Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен, Русе, Силистра, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Хасково, Бургас, Варна, Добрич, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Едновременно с това синоптиците очакват превалявания и падане на температурите, което може да доведе до поледици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари