Жълт код в 21 области от страната

2

Предупреждението е за ниски температури

В събота сутринта отново ще е мразовито с преобладаващи минимални температури между минус 11° и минус 6°, в София - около минус 9°, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще се задържи по-високо от средното за месеца.

През деня ще е предимно слънчево. По-късно от север ще започне увеличение на облачността, ще е средна и висока. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 3°.

В по-голямата част от страната е обявен жълт код за ниски температури. Изключение са областите Русе, Силистра, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол и Хасково.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта в отделни райони видимостта за кратко ще е намалена. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са от 3° до 5°. Температурата на морската вода ще е 5° - 6°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Привечер облачността над Стара планина ще се увеличи. Ще духа слаб северозападен, по най-високите части - умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 6°.

В неделя ще духа умерен северозападен, в Източна България - североизточен вятър. Ще преобладава облачно време и на места главно в Западна България ще превали слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 2° и 7°.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. В понеделник сутринта ще е все още студено с минимални температури в по-голямата част от страната около минус 5°, но през деня ще започне затопляне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари