Жълт код в 14 области на страната

4
Предупреждението за опасно време е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра
Предупреждението за опасно време е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра

Във вторник ще бъде предимно слънчево

След обяд от северозапад на югоизток ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - и временно силен. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София - около 29°.

За 21 юни е обявен жълт код за силен вятър в 14 области.

Предупреждението за опасно време е в сила за областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра.

 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд - с временни увеличения на облачността. Преди обяд ще духа до умерен южен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимални температури: между 29° и 33°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Ще духа силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 15°.

Посрещаме астрономическото лято

Астрономическото лято настъпва в 12,13 ч. днес. Най-дългият ден в годината за нашите географски ширини ще трае 15 часа и 20 минути. Това е денят на лятното слънцестоене, когато в Северното полукълбо настъпва лятото, а в Южното – зимата.

В сряда ще бъде предимно слънчево, но след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност и на места там ще превали, в планините и ще прегърми. Ще продължи да духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат около и над 30°. В четвъртък над страната ще премине атмосферно смущение. Още сутринта над Западна, по-късно през деня - и над Централна България, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има повишена вероятност на места явленията временно да са интензивни, възможни са и градушки. Вятърът ще отслабне, дневните температури ще бъдат с 4°-6° по-ниски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари